informacje o glutenie
Nieraz skorzystanie z porad dietetyka to optymalne rozstrzygnięcie. Z jakiej przyczyny? Bowiem na świecie pojawia się wiele mitów, jakie dotyczą jedzenia. Choćby mit dotyczący glutenu. Dużo osób twierdzi, że gluten jest szkodliwy. Rzeczywiście, jest – kłopot polega na tym, że tylko dla co niektórych ludzi. Towary mleczne też są wrogie dla alergików. Wobec tego przed metamorfozami żywieniowymi trzeba zwrócić się po wskazówkę do dietetyka, który zaleca różne testy oraz sprawdza, czy nie jesteśmy alergikami. Ludziom trudno jest wybrać się do specjalisty w dyscyplinie odchudzania, bo nie chcą się przyznać że posiadają jakikolwiek problem. Sami selekcjonujemy dietę odchudzającą licząc na to, że nam się uda oraz, że ekspresowo uzyskamy ładną oraz szczupłą figurę. Tymczasem prawda bywa totalnie inna oraz częstokroć nie udaje nam się. Dieta odchudzająca nie funkcjonuje czy też po prostu nie mamy siły na to, żeby wykorzystywać ją tak długo jak jest zapisane w jej założeniach. Największym błędem jest stosowanie paru rodzajów diet, jedna po drugiej oraz przerywanie ich po niedługim czasie i wracanie do starych nawyków żywieniowych. Czemu? Ponieważ organizm rozpoczyna przyzwyczajać się do tego, że właściwa ilość jedzenia zostaje mu zabrana, nie daje mu się kalorii w takiej ilości jakby pożądał oraz rozpoczyna się chronić kiedy tylko jest ich mniej. o glutenie Ta obrona skutkuje znacznym zwolnieniem metabolizmu, przez co to co zjemy będzie się odkładało w ciele, zwłaszcza, jeżeli nagle zjemy nazbyt niemało. To bazowy błąd odchudzających się, poprawniej więc rozpocząć jedną długotrwałą dietę jednak nie zmieniać jej.
Zobacz filmik